Παρέμβαση <<φωτιά>> του Γιώργου Ελευθεριάδη, για την ασφάλεια των δημοτών στην Ιωνία

img

Εφημερίδα <<ΘΕΣ ΒΗΜΑ;>> THESVIMA

΄Ας μιλήσουμε για την ασφάλεια΄΄  Γράφει ο Γιώργος Ελευθεριάδης.
Το θέμα ασφάλεια, με την όποια μορφή της, θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να βρίσκεται στην αντζέντα των τοπικών μας εκλογών.
Και εστιάζω κυρίως στον χώρο της Ιωνίας όπου ζω και δραστηριοποιούμαι και ως εκ τούτου έχω εικόνα, ανησυχίες και ενδιαφέρον για την βελτίωση της κατάστασης.
Στο πολυπληθέστερο οικιστικό συγκρότημα του Δήμου Δέλτα, με τις ιδιαιτερότητες που γνωρίζουμε και με την επιβολή απ την κεντρική εξουσία της ‘’φιλοξενίας’’ χιλιάδων αλλοδαπών, στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, κατόπιν υπόδειξης της δημοτικής αρχής, θα περίμενε κανείς, να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση και ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα. Αντιθέτως το Αστυνομικό Τμήμα της Ιωνίας καταργήθηκε, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της διοίκησης του δήμου καθώς και των υπηρεσιακών παραγόντων της Αστυνομίας.
Ο πολίτης νοιώθει έρμαιο του κάθε παράνομου και παραβατικού και στο σπίτι του και στην εργασία του και στο κτήμα του και στον δρόμο.
Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες της αναστάτωσης με τις ορδές προσφύγων και άλλων παρατύπων μεταναστών και τα επεισόδια που προκαλούν, είναι διάχυτη η ανησυχία των κατοίκων για το μέλλον.
Επιπροσθέτως την τελευταία τριετία, όσοι χρησιμοποιούν το αστικό λεωφορείο 54, για τις μετακινήσεις τους, γνωρίζουν καλά το πρόβλημα που δημιουργείται κυρίως απ τους αλλοδαπούς. Και δεν αναφέρομαι τόσο στον συνωστισμό που προκαλείται απ τον μεγάλο αριθμό αυτών των συνανθρώπων μας και επομένως την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και καθιστά την γραμμή 54 πολλές ώρες της ημέρας ανεπαρκή. Αναφέρομαι κυρίως στο ότι παρατηρήθηκαν παρενοχλήσεις γυναικών , τις νυχτερινές ώρες , εντός των λεωφορείων. Για αρκετές συντοπίτισσές μας, η νυχτερινή μετακίνηση προς Ιωνία έχει εξελιχθεί σε δρομολόγιο άγχους και φόβου. Κάτι για το οποίο αρκετοί γνωρίζουν, αλλά λίγοι μιλούν. Η αλήθεια όμως είναι αυτή, και θεωρώ ότι μόνο αν το θέσουμε ως πρόβλημα υπαρκτό, τότε και μόνο τότε θα ελπίζουμε στη λύση του, χωρίς ιδεοληψίες και στη βάση του ανθρωπισμού, του κοινού συμφέροντος και της κοινωνικής συνοχής.
Δε γίνεται να μη γίνει αναφορά στο τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα των ναρκωτικών και στην διακίνησή τους. Οι κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, πλατείες, σχολεία, είναι πλέον στέκια. Και το πρόβλημα συνεχώς επιδεινώνεται. Ο τόπος μας εκπέμπει sos!
Πέρα απ τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από παράνομες δραστηριότητες όμως, θεωρώ μεγάλο το χρόνιο πρόβλημα της διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών στην είσοδο της Νέας Μαγνησίας. Έχουμε θρηνήσει θύματα και στο μακρινό αλλά και πρόσφατο παρελθόν. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί η ασφαλέστερη λύση.
Θα μπορούσα να αναφερθώ εκτενώς , σε τόσα κι άλλα τόσα θέματα ασφάλειας που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Σταχυολόγησα κάποια μόνο, τα οποία η επόμενη διοίκηση του Δήμου Δέλτα, θα πρέπει να δώσει βάρος από την πρώτη μέρα.. Το να αναβάλλουμε λύσεις ή ακόμη χειρότερα να προσποιούμαστε ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται και να εθελοτυφλούμε, κάποτε πρέπει να σταματήσει. 
Όλα είναι θέματα πολιτικής βούλησης, προτεραιοτήτων αλλά κυρίως κοινής λογικής.
Ο Γιώργος Ελευθεριάδης, είναι πρώην Πρόεδρος της Νέας Μαγνησίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Δέλτα, με τον συνδυασμό Ώρα Ευθύνης του Γιώργου Γλώσση.

Επικοινωνία

  • Επικοινωνήστε μαζί μας, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην πλατφόρμα επικοινωνίας ή στο email thesvima@yahoo.com

Χρήσιμα